marți, 10 noiembrie 2009

O saptamana la Sibiu

First of all...orice s-a intamplat acolo am avut o gasca faina de voluntari clujeni care ne-am distrat si ne-am simtit bine, si ne vom aminti doar partile frumoase.

Oameni noi:

Ne-am cunoscut la gara. Colegi de facultate pe care nu ii vazusem niciodata, colegi pe care ii stiam din vedere si alti colegi de la alte facultati inrudite. Sau nu. Dupa o saptamana impreuna unii aveam porecle (ii amintesc aici pe Toodier, Zhoult'n Chucky, Filadelfia, Kinder); altii au ramas in istorie pentru anumite expresii (marsh, keep the distance); pe altii ni-i amintim dupa faptul ca au stat de la prima ora a diminetii pana la miezul noptii in casa de cultura doar sa prinda TOATE filmele, si cand venea in camin ne punea la karaoke.
Si tot aici tin sa amintesc pe cineva "nou": Monica...

Povesti noi:

...si uite cat de mica e lumea:
"- Te numesti Monica?
-Da.
- Si ai blogul Circulam pe contrasens?
- Da.
- Dale, imi pare bine!"
O intalnire interesanta, emotionanta, surprinzatoare si din coincidenta.
Alte povesti noi... Aveam impresia ca timpul se baga intr-un sac in prima noapte asa ca unii din noi am facut noapte alba, am depanat amintiri si am discutat despre tot ce aveam pe suflet despre viata si nu numai. Am ascultat bancuri si am ras. Da am ras!
Imi amintesc o alta intamplare amuzanta. Impreuna cu Vlad, povesteam cu un domn olandez care parea foarte prietenos. Ne-am dat si noi seama de ce era asa cand ne-a spus "My husband and I would be very happy if you would come to visit us in Holland!"
Intr-o alta seara mergeam sa mancam eu cu Vlad si cu Kinder si ne-am intalnit cu un domn care incerca sa ne sperie si ne-a spus ca el e dracu. Dar l-a pus Vlad la punct.
Au mai fost si alte intamplari importante dar...ma rezum la astea deocamdata.

Locuri noi:

Pentru unii din noi, tot teritoriul Sibiului reprezenta un loc nou. Pentru mine au fost noi zona garii, zona comunista unde era situat caminul (caminul - un alt loc nou, voi reveni) si zona unde am cautat intr-o dupamasa o cantina studenteasca, vizavi de un sex shop. Aaaa si mai era un parc pe care l-am descoperit. Avea piese de sah imense.
Impresii? Zona centrala, frumoasa. O stiam. Restul nu prea m-a impresionat.
Ziceam de caminul Liceului de Industrie Alimentara, unde am fost cazati. A fost "la gramada". Nu ma asteptam sa fie altfel. Am stat 5 in camera, ulterior 6. Si aveam o singura priza. Asta m-a socat si m-a frustrat foarte tare. Baia era comuna. Dusurile erau comune (asta nu ne-a deranjat :D ), fara perdea, cu "euglena verde"care picura deasupra ta in timp ce faceai dus. In unele dimineti nu gaseai o toaleta care sa nu dea pe dinafara. Si unele chiuvete infundate. Dar a fost ok, pentru ca majoritatea timpului nu ne-am petrecut-o in camin. Unii.

Lucruri noi:

Mi-au placut foarte mult filmele. Cele la care nu am dormit. Nu stiu ce au inteles strainii din unele dintre filmele romanesti , dar mie mi-a placut extrem de mult "The funny sisters" si "Flower bridge". Dintre cele straine mi-a placut "The last rites of the honorable Mr. Rai". Pentru filme chiar ma bucur ca am mers (probabil propozitia asta nu are niciun sens pentru ca nu am scris partea proasta a sederii noastre la Sibiu, dar vreau sa scriu doar despre ce mi-a placut).

Asta a fost in mare parte si la suprafata. [...dezamagiri...]
"We'll see", dupa cum spune noul meu motto.

Un comentariu:

Monyk spunea...

bine ca reusesti tu mereu sa ma emotionezi sa nu mai pot zice eu nimic ;)